top of page
Search
  • Writer's pictureStoglej

Izmenjava podeželske mladine

V začetku avgusta je teden dni v okviru izmenjave mladih podeželanov, ki jo je organizirala Zveza slovenske podeželske mladine, na naši kmetiji preživela študentka agronomije in aktivna članica zveze Neža. Svoje doživljanje utripa na turistični kmetiji je strnila v spodnji zapis:


"En poletni teden sem preživela na kmetiji Stoglej, v objemu gora, v Zgornje Savinjski dolini. Moja želja je bila spoznati življenje na turistični kmetiji. Družina Marolt mi je pokazala, kaj vse je potrebno storiti, da turistična kmetija diha in živi tako, kot je treba. Dnevi potekajo dokaj podobno in sredi tedna sploh nisem vedela kateri dan je. Od jutranje priprave na zajtrk, strežbe in pospravljanja z miz ter pomivanja posode do urejanja sob za nove goste. Na vrtu smo vsakodnevno nabrali potrebne sestavine za sveže kosilo. Po kosilu smo z mislimi že pri pripravi večerje za goste. Zelo me je veselilo, ko mi je gospa Milena pokazala njen način priprave štrukljev, naučila me je delati krhke flancate in rabarbarino pito. Veronika in Tilen sta mi razkazala okolico in me spoznala s prijatelji. Odpravili smo se tudi na Raduho, kjer so se nam odprli čudoviti razgledi. Skozi izmenjavo sem spoznala nove kraje, pa tudi kulturo te doline in se navadila na njihov naglas. Celoten teden je bil zares krasna izkušnja, polna dobre hrane in srčnih ljudi. Upam, da se kmalu spet vidimo!"


Draga Neža, hvaležni smo, da smo te spoznali in da si v nekaj dneh postala pri nas čisto domača! Izmenjava je bila tudi za nas čudovita izkušnja in z veseljem bomo tudi naslednje leto koga sprejeli medse!110 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page