top of page
Search
  • Writer's pictureStoglej

Unovčenje turističnih bonov na naši kmetiji

Spoštovani gostje!

Pri nas bo možno unovčiti turistične bone, ki jih je država uvedla kot spodbudo domačemu turizmu. Spodaj preberite nekaj informacij, ki Vam bodo prišle prav, če boste koristili bon. Pripeli smo tudi vse tri obrazce, ki so potrebni za unovčenje ob različnih situacijah. Če bomo tako gostitelji kot gostje dobro pripravljeni in informirani, bo koriščenje bonov lahko potekalo brez zapletov.


Kdaj bo možno koristiti bone?

Prva možna nočitev, za katero boste lahko plačali z bonom, bo iz 19. na 20. junij 2020, zadnja možna nočitev pa iz 30. na 31. december 2020.


Ali moram porabiti celotno vrednost naenkrat?

Ne, bon bo deljiv. Možno ga bo koristiti po več delnih zneskih v skupni vrednosti 200,00 € oziroma 50,00 € pri več različnih ponudnikih.

OPOZORILO: Če nameravate koristiti preneseni bon (bon, ki ga je na vas prenesel sorodnik) je unovčenje možno samo v enkratnem znesku in ne po več delnih zneskih.


Za katere storitve je možno unovčiti bon?

Na naši kmetiji lahko bon unovčite za nočitev z zajtrkom.

Odločil sem se za polpenzion. Ali lahko koristim bon?

Da. Bon lahko koristite za nočitev z zajtrkom, za večerjo, ki je del polpenziona, pa bona ne morete unovčiti. Iz tega razloga Vam bomo na računu polpenzion ločili na nočitev z zajtrkom in večerjo, cena pa bo enaka kot pri polpenzionu.


Kaj pa turistična taksa?

Za plačilo turistične takse bona ni možno unovčiti.


Ali potrebujem za koriščenje bona kakšen poseben dokument?

Unovčenje bona je možno na podlagi obrazca "Potrditev unovčitve bona". Obrazec bo na voljo pri nas ob sprejemu, lahko pa ga natisnete in vnesete svoje podatke že doma. Poleg obrazca je obvezna priloga kopija osebnega dokumenta s katerim se boste pri nas prijavili. Da bo postopek prijave hitrejši, lahko tudi kopijo dokumenta pripravite doma.


Mama mi je "podarila" svoj bon. Kako ga lahko unovčim?

Unovčenje prenesenega bona je možno na podlagi izjave "Izjava upravičenca o prenosu bona", ki jo podpiše prvotni "lastnik" bona. Vaša mama Vam mora torej pisno dovoliti uporabo bona z izjavo pred Vašim prihodom k nam. Preneseni bon lahko koristite samo enkrat - pri prenesenem bonu ni možno koriščenje z več delnimi zneski. Poleg izjave prvotnega upravičenca morate pri prijavi pri nas izpolniti tudi obrazec "Potrditev unovčitve bona" in predložiti kopijo osebnega dokumenta.


Na počitnice bomo s seboj vzeli vnuka, radi bi koristili njegov bon. Je to možno?

Da, tretja oseba kot npr. babica, stric, sosed ipd. lahko unovči bon vnuka, nečaka itd. . Starši oz. zakoniti zastopniki otroka morajo pred odhodom izpolniti in podpisati obrazec "Izjava zakonitega zastopnika oziroma skrbnika za unovčitev bona upravičenca po tretji osebi", s katerim dovoljujejo koriščenje bona po tretji osebi. Ob prijavi boste pri nas predložili zgoraj navedeni obrazec ter izpolnili še obrazec "Potrditev unovčitve bona" in predložili kopije osebnih dokumentov.


Obrazci:

Priloga 1_Potrditev unovcitve bona
.docx
Download DOCX • 17KB


Priloga 2_Izjava zakonitega zastopnika o
Download • 12KB

Priloga 3_Izjava upravicenca o prenosu b
Download • 15KB



1,138 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page